Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Kokin työssä luot asiakkaille makunautintoja ja -elämyksiä erilaisissa ravintoloissa tai suurkeittiöissä. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laitat sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain.
Ravintola- ja catering-alan työt vaativat sinulta myönteistä palveluasennetta ja yhteistyökykyä. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät kädentaidot.
Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän myös kokin ammatissa. Monikulttuurisuus edellyttää eri tapa-, ruoka- ja juomakulttuurien monipuolista tuntemusta. Työssäoppiminen ulkomailla on sinulle hieno mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin ja oppia vieraita kieliä. Opiskelet nykyaikaisissa ravintola- ja suurkeittiöoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet.
Työpaikkoja ovat mm. Á la carte -ruokaravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, matkustajalaiva, juhla- ja pitopalveluyritys, pikaruokapalvelu.
Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija:
Tarjoilijana palvelet koti- ja ulkomaalaisia asiakkaita eri liikeideoilla toimivissa yrityksissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarjoilijan työssä asiakkaan viihtyvyys on sinulle tärkeää. Huolehdit asiakastilojen siisteydestä, esittelet, myyt ja tarjoilet asiakkaille yrityksen tuotteita ja palveluja.
Vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot sekä kielitaito ovat tärkeitä ja näitä voit kehittää opintojesi aikana. Valinnaisilla opinnoilla hankit itseä kiinnostavia lisätietoja ja taitoja. Koulutus sisältää monipuolista työssäoppimista oppilaitoksen omissa ravintoloissa ja kahviloissa sekä alan yrityksissä. Työssäoppimisjakson voit suorittaa myös ulkomailla.
Opiskelet nykyaikaisissa kahvila- ja ravintolaoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet. Käytämme monipuolisia opetusmenetelmiä opiskelijoiden yksilölliset tarpeet huomioiden.
Työpaikkoja ovat mm. ravintola, hotelli, henkilöstö- ja opiskelijaravintola, laiva, kahvila, pikaruokapaikka, juhlapalveluyritys.
Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 – 3 vuotta
Opetuskieli: Suomi
Suomen kielen taidot: Vähintään tasolla B1.1
The language of instruction for the degree is Finnish.
Language skill requirements of study fields: B1.1
Lue lisää kielitaitovaatimuksista sivuiltamme
Opetus on maksutonta. Oppivelvolliset saavat käyttöönsä opiskeluajaksi opiskelutarvikkeet (mm. oppikirjat, työvaatteet ja työvälineet) koulun puolesta.
Lue lisää opiskelukustannuksista sivuiltamme.
Lähitoteutus
Yhteishaku 18.2.2025 klo 8.00 - 18.3.2025 klo 15.00 sekä jatkuva haku
Syksy 2025 / Nonstop
Tornio
Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.
Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.
Opinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää työsuhdetta ja työnantajan sitoutumista koulutukseen. Oppisopimukseen hakeutuminen ainoastaan puhelimitse, asiakkuusvastaava Jaana Patokoski, +358406487583.
Alavastaava Johanna Mäkiniemi p. +358503109315
etunimi.sukunimi(at)lappia.fi
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija verkko-opetus
Paikkakunta:VerkkototeutusHakutavat:Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta