Kokin työssä luot asiakkaille makunautintoja ja -elämyksiä erilaisissa ravintoloissa tai suurkeittiöissä. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laitat sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain.
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat sinulta myönteistä palveluasennetta ja yhteistyökykyä. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät kädentaidot.
Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän myös kokin ammatissa. Monikulttuurisuus edellyttää eri tapa-, ruoka- ja juomakulttuurien monipuolista tuntemusta. Työssäoppiminen ulkomailla on sinulle hieno mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin ja oppia vieraita kieliä. Opiskelet nykyaikaisissa ravintola- ja suurkeittiöoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet.
Työpaikkoja:
– Á la carte -ruokaravintola
– Henkilöstöravintola
– Kahvila
– Suurkeittiö
– Matkustajalaiva
– Juhla- ja pitopalveluyritys
– Pikaruokapalvelu
Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 – 3 vuotta
ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteisiin
Toteuttamissuunnitelma: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/amops/175719/tiedot
Monimuotototeutus
Jatkuva haku
Nonstop
Muonio
Koulutus on suunnattu ravintola- ja cateringalasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.
Toimipaikkapäällikkö Jaakko Sorvoja, +358505715207
Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseenTutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Ensiapu 1 -koulutus (29.-30.10.2024), verkkototeutus
Paikkakunta:VerkkototeutusHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 21.10.2024 -
Virtuaalinen työpaja 3. ChatGPT 4.0 apuna työnhaussa 2,5h 11.9.2024
Paikkakunta:VerkkototeutusHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 3.9.2024