Osaamisen vahvistaminen edistää työkykyä ja työllistymistä

Uutinen

Lappia oli osatoteuttajana Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamassa Osaamisella työelämään – Osatyökykyisten tuettu osaamisen vahvistaminen -hankkeessa (OSTE) vuosina 2020-23. Hankkeen tavoitteina oli 1) tukea osatyökykyisten ja niiden henkilöiden työllistymistä, joiden työkyky voi olla uhattuna, 2) tarjota erilaisia mahdollisuuksia osaamisen tunnistamiseen ja vahvistamiseen sekä 3) edistää työelämän valmiuksia työllistää osatyökykyisiä henkilöitä. Hankkeen päätoteuttajana toimi Lapin ammattikorkeakoulu ja muita osatoteuttajia olivat Lapin yliopisto ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU.

Hankkeen loppujulkaisuna tuotettiin moninäkökulmainen teos, Osaamisen vahvistaminen työkyvyn ja työllistymisen edistäjänä, jossa kuvataan, miten jatkuvan oppimisen keinoja voidaan hyödyntää työkyvyn ja työllistymisen edistämiseen. Julkaisu perustuu aiheeseen liittyvään tutkimustietoon ja erityisesti Osaamisella työelämään -hanketyössä kerättyyn käytännön kokemukseen. Kirja julkaistiin kesäkuussa osana Lapin ammattikorkeakoulun Pohjoisen tekijät -julkaisusarjaa.

Julkaisun ensimmäisessä osassa käydään läpi lähtökohtia hankkeelle ja kuvataan työllistymisen tukemiseen, jatkuvaan oppimiseen, opiskelu- ja työkykyyn sekä vahvuusperustaiseen työotteeseen liittyviä asioita tutkimustietoon sekä erilaisiin selvityksiin ja strategioihin peilaten. Julkaisun toinen osa tarjoaa tietoa ja kokemuksia tehdystä hanketyöstä ja se jakautuu hankkeen kolmeen keskeiseen kohderyhmään: asiakkaisiin, työnantajiin ja verkostoihin. Julkaisun kolmas osa tiivistää ja kokoaa yhteen hankkeen tavoitteiden saavuttamista ja tulosten arviointia.

Tutustu julkaisuun tästä

Lisätietoja

Mirva Moisanen
kehittämisasiantuntija, projektipäällikkö
Hankepalvelut
puh. +358 040 193 2580
mirva.moisanen(at)lappia.fi

Anne Tryyki
osaamispalvelujohtaja
Osaamis- ja työelämäpalvelut
puh.+358 050 461 1227

Kirjoittaja