Lapin Taitaja9-paikalliskilpailuista neljä joukkuetta Oulun aluekarsintoihin

Uutinen

Yläkoululaisille suunnatut Taitaja9-paikalliskilpailut järjestettiin Ammattiopisto Lappian Muonion toimipisteessä 15.11.2023 ja Kemin toimipisteessä 22.11.2023. Kemissä kilpailijoita oli huikeat 152, joka on kaikkien aikojen ennätys Meri-Lapin Taitaja9-paikalliskilpailuissa. Joukkueita kilpailuun saapui niin Torniosta, Simosta, Kemistä kuin Tervolasta.

– Kilpailut menivät suunnitelman ja aikataulun mukaisesti. Tapahtumassa oli hyvä tunnelma ja uskoakseni kaikille tuli onnistumisen iloa. Kiitokset Lappian henkilökunnalle ja opiskelijoille järjestelyistä, kilpailutoiminnasta vastaava Lappian koulutuspäällikkö Jani Harju sanoo.

Kemissä voiton nappasi Tornion Putaan koulun joukkue Polaris Mafia, jossa kisasivat Aatos Yliniva, Elias Alamäki ja Aleksanteri Liljamaa. Toiseksi sijoittui Tervolan Lapinniemen koulun joukkue Maalaisjuntit, jonka kokoonpanossa oli Leevi Rautio, Johannes Hanhisuanto sekä Huuko Peteri. Viimeiselle palkintosijalle ylsi Tornion Raumon koulun joukkue AAA-patterit, jonka muodostivat Anni Pohjolainen, Amelia Alamartimo ja Adelia Kittilä.

Meri-Lapin Taitaja9-paikalliskilpailuiden kolme parasta joukkuetta. Vasemmalla Maalaisjuntit-joukkueen Leevi Rautio, Johannes Hanhisuanto sekä Huuko Peteri. Keskellä Polaris Mafia -joukkueen Aatos Yliniva, Elias Alamäki sekä Aleksanteri Liljamaa. Oikealla AAA-patterit -joukkueen Anni Pohjolainen, Amelia Alamartimo sekä Adelia Kittilä.

Muonion toimipaikassa järjestetyn Taitaja9-paikalliskilpailun voittajaksi julistettiin Kolarin yläkoulun Pestokana-joukkue, jossa kisasivat Aleksi Virranniemi, Paavo Kallioaho ja Onni Romppanen. Seuraavat palkintosijat menivät Muonion yläkoulun joukkueille Viksut pojat ja Me vaan. Muonion paikalliskilpailun voittoa tavoitteli yhteensä kuusi joukkuetta, joista kolme tuli Muoniosta, yksi Kolarista, yksi Kittilästä ja yksi Kilpisjärveltä.

– Oli upeaa järjestää Taitaja9-kilpailut livenä Tunturi-Lapin yläkoululaisille koronan jälkeen. Näimme todella hienoja suorituksia, eikä kilpailun voittaminen ollut helppo rasti. Jännitys voittajajoukkueesta säilyi loppuun asti, Muonion toimipisteen toimipaikkapäällikkö Simo Sova kuvailee.

Muonion Taitaja9-paikalliskilpailun voittajakuvassa vasemmalta: Aleksi Virranniemi, Paavo Kallioaho sekä Onni Romppanen Kolarin yläkoulusta.

Kolmen parhaan joukkueen jäsenet sekä Muoniossa että Kemissä palkittiin 50, 30 ja 20 euron arvoisin S-ryhmän lahjakortein, minkä lisäksi Muonion kilpailun voittajajoukkue ja Kemin kilpailun kolme parasta joukkuetta etenevät OSAO:n Kaukovainion yksikössä 25.1.2024 klo 9:00-15:30 järjestettävään Pohjois-Suomen aluekilpailuun. Oulun aluekilpailun parhaat joukkueet pääsevät edustamaan Pohjois-Suomea Taitaja9-finaaliin, joka järjestetään valtakunnallisen Taitaja2024-tapahtuman yhteydessä Kuopiossa 20.-23.5.2024.

Taitaja9-kilpailulla halutaan hauskalla ja innostavalla tavalla nostaa kädentaitoja vaativien alojen tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattioppilaitosten ja yritysten välillä.

Katso kuvagalleria Muonion paikalliskilpailuista täältä ja Kemin paikalliskilpailuista täältä!