Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori:
Opiskelemalla leipuri-kondiittoriksi saat taitoja valmistaa leipomotuotteita ammattitaidolla. Opit leipien, kahvileipien, kakkujen sekä muiden leipomotuotteiden tekemisen salaisuudet ja pystyt valmistamaan mitä herkullisempia sekä näyttävämpiä tuotteita.
Elintarvikealamme tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella nykyaikaisissa ja työelämää vastaavissa työtiloissa monipuolisilla työvälineillä ja laitteistoilla. Opetuksestasi vastaava henkilöstö on ammattitaitoista ja alan uutuudet tuntevaa.
Oppimistasi edistävät työssäoppiminen alueen tai koko Suomen leipomoissa tai muissa elintarvikealan yrityksissä. Jos olet kiinnostunut kansainvälisyydestä, sinulla on mahdollisuus lähteä työssäoppimaan eri puolille Eurooppaa.
Leipuri-kondiittorin työkenttä on laaja ja siihen sisältyy monenlaisia taitoja vaativia tehtäviä. Leipomoissa työtehtävät vaihtelevat suuren yrityksen koneiden toiminnan seuraamisesta kädentaitoja vaativien leivosten ja kakkujen valmistukseen. Leipomistaidon lisäksi leipuri-kondiittori tarvitsee työyhteisössä yhteistyötaitoja, kahviloissa asiakaspalvelutaitoja sekä uusiutumiskykyä ja uskallusta uusien tuotteiden kehittämiseen. Oppilaitoksen myymälässä voit harjoitella oman yrityksen pyörittämistä tai eurooppalaisten kahvilatuotteiden myyntiä.
Tule opiskelemaan Suomen neljänneksi suurimmalle teollisuuden alalle maistuvaan ammattiin.
Työpaikkoja ovat mm. leipomo, konditoria, paistopiste, pitopalvelu
Elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja:
Opiskelemalla elintarvikkeiden valmistajaksi opit jalostamaan luonnon antimet ja maataloustuotteet pellolta pöytään vähittäiskauppojen tai ravitsemisliikkeiden kautta asiakkaiden nautittaviksi.
Opit valmistamaan lähiruokaa ja erikoistuotteita paikallisten makutottumuksien mukaan sekä tuntemaan elintarviketeknologiaa, alkutuotantoa ja raaka-aineita. Elintarvikkeiden valmistajana tunnet elintarvikehygienian, osaat palvella asiakkaita sekä käsitellä raaka-aineita ja tuottaa niistä laadukkaita elintarvikkeita vaativille asiakkaille.
Opintoihisi kuuluu runsaasti työssäoppimista paikallisissa elintarvikealan yrityksissä. Opinnot antavat valmiuksia vaikka pienyrityksen perustamiseen elintarvikealalle. Alueen matkailijat haluavat paikallistuotteita antamaan elämyksiä.
Tule opiskelemaan Suomen neljänneksi suurimmalle teollisuuden alalle maistuvaan ammattiin.
Työpaikkoja ovat mm. lihanjalostusalan yritykset, einesalan yritykset, kalanjalostusalan yritykset, makeisalan yritykset, säilykealan yritykset, myllyt, panimot.
Opetuskieli: Suomi
Suomen kielen taidot: Vähintään tasolla B1.1
The language of instruction for the degree is Finnish.
Language skill requirements of study fields: B1.1
Lue lisää kielitaitovaatimuksista sivuiltamme
Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 – 3 vuotta
Opetus on maksutonta. Oppivelvolliset saavat käyttöönsä opiskeluajaksi opiskelutarvikkeet (mm. oppikirjat, työvaatteet ja työvälineet) koulun puolesta.
Lue lisää opiskelukustannuksista sivuiltamme.
Lähitoteutus
Yhteishaku 18.2.2025 klo 8.00 - 18.3.2025 klo 15.00 sekä jatkuva haku
Syksy 2025 / Nonstop
Tornio
Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.
Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.
Alavastaava Sirpa Heinonen-Koskela, p. +358447492709
etunimi.sukunimi(at)lappia.fi
Oppisopimusasioissa asiakkuusvastaava Jaana Patokoski, p. +358406487583
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-alan osaamisala
Paikkakunta:TervolaHakutavat:Jatkuva haku -
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 03.12.2024
Paikkakunta:TornioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 24.11.2024 -
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 21.3.2025
Paikkakunta:MuonioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 13.3.2025