Liha-alan osaamisala
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä elintarvikelainsäädännön sekä yrityksen ja työkohteen omavalvontasuunnitelman mukaisesti. Lisäksi tutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti ja arvioida valmiin tuotteen laatua.
Liha-alan osaamisalalla tutkinnon suorittanut henkilö hallitsee joko teurastamisen, lihanleikkauksen tai lihatuotteiden valmistuksen. Lihatuotteiden valmistuksessa hän hallitsee valmistusprosessin raaka-aineiden vastaanotosta tuotteen valmistukseen, aistinvaraiseen arviointiin ja valmiin tuotteen laadun arviointiin asti.
Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa pakata, myydä tai varastoida elintarvikkeita pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Lisäksi elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa selvittää asiakaslähtöisen tuotekehityksen lähtökohdat sekä kehittää uuden tuotteen tai parantaa olemassa olevaa tuotetta.
Tutkinnon suorittanut voi toimia työntekijänä tai yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Hän valmistaa myyntikelpoisia lihatuotteita sekä teurastaa eläimiä, leikkaa ruhon myyntikuntoisiksi lihalajitelmiksi ja kehittää uusia elintarvikkeita.
Koulutus soveltuu myös työn ohessa 1,5-vuotisena monimuoto- tai oppisopimuskoulutuksena suoritettavaksi. Oppisopimuskoulutus edellyttää alalle soveltuvaa työpaikkaa ja työnantajan sitoutumista työpaikkaohjaukseen. Oppisopimus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton.
Koulutus koostuu
• lähiopetuspäivistä
• etäopiskelusta, käytännönläheisistä tehtävistä ja projektityöstä
• työssäoppimispaikoissa tapahtuvasta käytännön harjoittelusta
Itslearning -verkkoalusta toimii keskeisenä etäopiskelun oppimisympäristönä, joten koulutukseen osallistuminen edellyttää tietokoneen tms. laitteen käyttömahdollisuutta.
Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, ota yhteyttä oppisopimuspalveluihin puh. +358401328198.
Osallistumismaksu 150 €.
Monimuotototeutus
Jatkuva haku
Nonstop
Tervola
Alalle aikovat sekä siellä jo toimivat elintarvikealan ammattilaiset. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on vähintään 18 vuoden ikä.
Jarmo Saariniemi, puh. +358400337169
sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@lappia.fi
Koulutuspaikka:
Ammattiopisto Lappia
Kätkävaarantie 69
95340 Loue
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja
Paikkakunta:TornioHakutavat:Yhteishaku
Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta -
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 03.12.2024
Paikkakunta:TornioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 24.11.2024 -
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 24.1.2025
Paikkakunta:MuonioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 16.1.2025