Opetuskieli on suomi. Language of the instruction and degree is Finnish.
Tutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa (leipurikisälli) ja konditorioissa (kondiittorikisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi.
Hän hallitsee leipomon raaka-aineet ja niiden käytön sekä punnitsee raaka-aineet ja valmistaa ruoka- ja kahvileipätaikinat. Leipurikisälli muotoilee taikinat tuotteiksi, vie tuotteet kohoamaan ja paistaa tuotteet oikeissa lämpötiloissa tarpeellisen ajan. Kondiittorikisälli valmistaa erilaisia konditoriatuotteita taikinan tai massan valmistamisesta, paistamiseen, koristeluun, viimeistelyyn ja pakkaamiseen saakka.
Kondiittorikisälli ja leipurikisälli valmistavat myös erityisruokavaliotuotteita.
Ammattitutkinnon voi suorittaa esimerkiksi seuraavilla valinnoilla:
Leipuri kisälli
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Ruokaleipien valmistus, 30 osp
Kahvileipien valmistus, 30 osp
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp
Kondiittori kisälli
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen, 30 osp
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, 30 osp
Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp
Tutkinnon suorittanut työskentelee taloudellisesti, tuloksellisesti ja joustavasti halliten leipomoalan työmenetelmät. Hän hallitsee tuotelaadun toteutumisen ja tietotekniikan käytön työssään.
Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana, lähettämötyöntekijänä tai vaikka itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.
Käy katsomassa leipuri-kondiittori opiskelijoiden valmistamia leivonnaisia osoitteessa www.instagram.com/konditorialappia
Oppisopimus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton, mutta edellyttää työsuhdetta.
Suoraan näyttöön osallistuvan osallistumismaksu on 150 €
Lähitoteutus
Jatkuva haku
Nonstop
Tornio
Koulutus on tarkoitettu leipomo-osaamisalan perustutkinnon suorittaneille ja leipomotuotteiden valmistuksen ammattitaitoa työelämässä hankkineille.
Sirpa Heinonen-Koskela p. +358447492709
Kristiina Pääkkö p. +358503109317
Oppisopimus, asiakkuusvastaava
Jaana Patokoski, p. +358406487583
etnimi.sukunimi(at)lappia.fi
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 03.12.2024
Paikkakunta:TornioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 24.11.2024 -
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 24.1.2025
Paikkakunta:MuonioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 16.1.2025 -
Hygieniapassitentti 03.12.2024
Paikkakunta:TornioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 24.11.2024