Hanki valmiudet villivihannesten käyttöön ammattikeittiössä!
Haluatko tuottaa asiakkaille unohtumattomia villiruokaelämyksiä? Tämä koulutus on juuri sinulle!
Suoritettavat tutkinnonosat:
• Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp
• Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemuspalveluissa 15 osp
Koulutuksen tavoitteet:
• Opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ammattikeittiön tarpeisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
• Saat perustiedot luonnontuotteiden käsittelystä ja kaupallisesta tuottamisesta.
• Syvennät tai laajennat ravintola-alan osaamistasi. Ideoit uutta omaan työhösi.
• Innostut jatkokouluttautumaan alalle tai hakeudut suoraan ravintola- ja palvelualan ja luontoalan työmarkkinoille
Toteuttaminen ja sisältö
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Kesto 12.5.- 22.8.2025 satokausien mukaan.
Lähijaksojen lisäksi etäopetusta on 2 päivää viikossa Teams klo 8-11, muutoin itsenäistä keruuta ja tuotteiden säilöntää.
Koulutus sisältää 2 ammattiosaamisen näyttöä:
• Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp : ammattiosaamisen näyttö oppilaitosnäyttönä tai sopimuksen mukaan.
• Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp: ammattiosaamisen näyttö työ- tai harjoittelupaikalla suoritetaan joko omassa työssä tai koulutussopimustyöpaikalla.
Opiskeltavat teemat/sisältöalueet
• Luonnontuotteiden tunnistaminen, kerääminen ja säilöntä
• Luontoon perustuvan tuotteen suunnittelu, jalostus ja markkinointi
• Luonnontuotteiden käyttömahdollisuudet ammattikeittiössä
• Välineet ja kalusto
• Tuotteen suunnittelu ja hinnoittelu
Koulutus on opiskelijalle maksuton.
Monimuotototeutus
18.04.2025 asti
12.05.2025
Muonio
Ravintola-alasta kiinnostuneet tai osaamistaan täydentävät henkilöt
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Ammattiopisto Lappia, Sini Viinikka +358406630617
etunimi.sukunimi@lappia.fi
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Hygieniapassitentti 13.5.2025
Paikkakunta:TornioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 5.5.2025 -
Kahvilapalvelut – monimuotokurssi
Paikkakunta:SallaHakutavat:HakuaikaViimeinen hakupäivämäärä: 9.3.2025 -
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija verkko-opetus
Paikkakunta:VerkkototeutusHakutavat:Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta