Villiruokaa ammattikeittiössä

Kuvaus:

Hanki valmiudet villivihannesten käyttöön ammattikeittiössä!
Haluatko tuottaa asiakkaille unohtumattomia villiruokaelämyksiä? Tämä koulutus on juuri sinulle!

Suoritettavat tutkinnonosat:
• Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp
• Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemuspalveluissa 15 osp


Koulutuksen tavoitteet:
• Opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ammattikeittiön tarpeisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
• Saat perustiedot luonnontuotteiden käsittelystä ja kaupallisesta tuottamisesta.
• Syvennät tai laajennat ravintola-alan osaamistasi. Ideoit uutta omaan työhösi.
• Innostut jatkokouluttautumaan alalle tai hakeudut suoraan ravintola- ja palvelualan ja luontoalan työmarkkinoille

Toteuttaminen ja sisältö
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Kesto 12.5.- 22.8.2025 satokausien mukaan.
Lähijaksojen lisäksi etäopetusta on 2 päivää viikossa Teams klo 8-11, muutoin itsenäistä keruuta ja tuotteiden säilöntää.

Koulutus sisältää 2 ammattiosaamisen näyttöä:
• Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp : ammattiosaamisen näyttö oppilaitosnäyttönä tai sopimuksen mukaan.
• Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp: ammattiosaamisen näyttö työ- tai harjoittelupaikalla suoritetaan joko omassa työssä tai koulutussopimustyöpaikalla.


Opiskeltavat teemat/sisältöalueet
• Luonnontuotteiden tunnistaminen, kerääminen ja säilöntä
• Luontoon perustuvan tuotteen suunnittelu, jalostus ja markkinointi
• Luonnontuotteiden käyttömahdollisuudet ammattikeittiössä
• Välineet ja kalusto
• Tuotteen suunnittelu ja hinnoittelu

Hinta:

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

Hakuaika:

18.04.2025 asti

Aloitusajankohta:

12.05.2025

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Ravintola-alasta kiinnostuneet tai osaamistaan täydentävät henkilöt

Lisätietoja:

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ammattiopisto Lappia, Sini Viinikka +358406630617

etunimi.sukunimi@lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Hygieniapassitentti 13.5.2025

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 5.5.2025
  • Kahvilapalvelut – monimuotokurssi

    Paikkakunta:
    Salla
    Hakutavat:
    Hakuaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 9.3.2025
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija verkko-opetus

    Paikkakunta:
    Verkkototeutus
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta