Koulutuksen tavoitteet:
– Opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ammattikeittiön tarpeisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
– Saat perustiedot luonnotuotteiden käsittelystä ja kaupallisesta tuottamisesta.
– Syvennät ja laajennat ravintola-alan osaamistasi. Ideoit uutta omaan työhösi.
Suoritettavat tutkinnon osat:
– Luonnontuotteiden kerääminen 40 sop
– Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemuspalveluissa 15 osp
Toteuttaminen ja sisältö
Kesto 15 viikkoa.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Kesto 12.5.- 22.8.2025 satokausien mukaan.
Lähijaksojen lisäksi etäopetusta on 2 päivää viikossa Teams klo 8-11, muutoin itsenäistä keruuta ja tuotteiden säilöntää.
Koulutus sisältää 2 ammattiosaamisen näyttöä:
• Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp : ammattiosaamisen näyttö oppilaitosnäyttönä tai sopimuksen mukaan.
• Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp: ammattiosaamisen näyttö työ- tai harjoittelupaikalla suoritetaan joko omassa työssä tai koulutussopimustyöpaikalla.
Opiskeltavat teemat/sisältöalueet
• Luonnontuotteiden tunnistaminen, kerääminen ja säilöntä
• Luontoon perustuvan tuotteen suunnittelu, jalostus ja markkinointi
• Luonnontuotteiden käyttömahdollisuudet ammattikeittiössä
• Välineet ja kalusto
• Tuotteen suunnittelu ja hinnoittelu
Verkkoopetusta TEAMS (päivämäärät voivat muuttua)
12.5.-3.6. Ma-TI klo 8.00 yrtit ja marjat
16.6.-1.7. Ma-Ti klo 8.00 yrtit ja marjat
14.7.-22.7. Ma-Ti klo 8.00 Kesän marjat
4.8.-12.8. Ma-Ti klo 8.00 sienet
Lähijaksot Muoniossa. Lähijaksoilla suoritetaan poimijakortit.
9.- 12.6. Alkukesän yrtit
7.- 10.7. Kesän yrtit.
28.7.- 1.8. Kesän marjat. Mahdollisuus valmistella näyttöä.
18.- 22.8. Kauden parhaat ruokasienet
Hakeminen:
Täytä koulutushakemus osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus. Kun olet koulutuksen tiedoissa, paina koulutusilmoituksen lopusta kohtaa: Hae tähän koulutukseen. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi omalla työllisyysalueellasi ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi> Oma asiointi > työvoimakoulutus.
Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.
Koulutus on opiskelijalle maksuton.
Monimuotototeutus

18.04.2025 asti
12.05.2025
Muonio
Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työllisyysalueiden työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita ammattikeittiön työtehtävistä ja/tai haluavat täydentää alan osaamista.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Ammattiopisto Lappia, Sini Viinikka +358406630617
etunimi.sukunimi@lappia.fi
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 13.5.2025
Paikkakunta:TornioHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 5.5.2025 -
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija
Paikkakunta:TornioHakutavat:Yhteishaku
Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta -
Villiruokaa ammattikeittiössä
Paikkakunta:MuonioHakutavat:Hakuaika
Oppisopimuspalveluiden kauttaViimeinen hakupäivämäärä: 18.4.2025