Villiruokaa ammattikeittiössä

Kuvaus:

Koulutuksen tavoitteet:
– Opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ammattikeittiön tarpeisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
– Saat perustiedot luonnotuotteiden käsittelystä ja kaupallisesta tuottamisesta.
– Syvennät ja laajennat ravintola-alan osaamistasi. Ideoit uutta omaan työhösi.


Suoritettavat tutkinnon osat:
– Luonnontuotteiden kerääminen 40 sop
– Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemuspalveluissa 15 osp

Toteuttaminen ja sisältö
Kesto 15 viikkoa.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Kesto 12.5.- 22.8.2025 satokausien mukaan.
Lähijaksojen lisäksi etäopetusta on 2 päivää viikossa Teams klo 8-11, muutoin itsenäistä keruuta ja tuotteiden säilöntää.

Koulutus sisältää 2 ammattiosaamisen näyttöä:
• Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp : ammattiosaamisen näyttö oppilaitosnäyttönä tai sopimuksen mukaan.
• Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp: ammattiosaamisen näyttö työ- tai harjoittelupaikalla suoritetaan joko omassa työssä tai koulutussopimustyöpaikalla.


Opiskeltavat teemat/sisältöalueet
• Luonnontuotteiden tunnistaminen, kerääminen ja säilöntä
• Luontoon perustuvan tuotteen suunnittelu, jalostus ja markkinointi
• Luonnontuotteiden käyttömahdollisuudet ammattikeittiössä
• Välineet ja kalusto
• Tuotteen suunnittelu ja hinnoittelu

Verkkoopetusta TEAMS (päivämäärät voivat muuttua)
12.5.-3.6. Ma-TI klo 8.00 yrtit ja marjat
16.6.-1.7. Ma-Ti klo 8.00 yrtit ja marjat
14.7.-22.7. Ma-Ti klo 8.00 Kesän marjat
4.8.-12.8. Ma-Ti klo 8.00 sienet

Lähijaksot Muoniossa. Lähijaksoilla suoritetaan poimijakortit.
9.- 12.6. Alkukesän yrtit
7.- 10.7. Kesän yrtit.
28.7.- 1.8. Kesän marjat. Mahdollisuus valmistella näyttöä.
18.- 22.8. Kauden parhaat ruokasienet

Hakeminen:
Täytä koulutushakemus osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus. Kun olet koulutuksen tiedoissa, paina koulutusilmoituksen lopusta kohtaa: Hae tähän koulutukseen. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi omalla työllisyysalueellasi ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi> Oma asiointi > työvoimakoulutus.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Hinta:

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

TE-palvelut
Hakuaika:

18.04.2025 asti

Aloitusajankohta:

12.05.2025

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työllisyysalueiden työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita ammattikeittiön työtehtävistä ja/tai haluavat täydentää alan osaamista.

Lisätietoja:

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Ammattiopisto Lappia, Sini Viinikka +358406630617
etunimi.sukunimi@lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae TE-palveluiden kautta

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 13.5.2025

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 5.5.2025
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Yhteishaku
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta
  • Villiruokaa ammattikeittiössä

    Paikkakunta:
    Muonio
    Hakutavat:
    Hakuaika
    Oppisopimuspalveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 18.4.2025