
Ammattiopisto Lappian Louen toimipaikassa Louen Maalaistori
Ohjelma
- klo 11 – 12 Peräpohjolan sipulit -hankkeen ja julkaisun esittely.
- Tapahtuman avaus, toimipaikkapäällikkö Jarmo Saariniemi, alkoholiton kuusenkerkkäkuohu ja kahvit
- Mikä on peräpohjalainen ryvässipuli? Luonnonvarakeskuksen tutkija Maarit Heinonen ja Ammattiopisto Lappian hankeasiantuntija Anne Tuomivaara esittelevät hankkeen tulokset.
Maalaistorilla klo 12 – 15
- Lappia Living Labs -hankkeen esittelyä
- Lapin avomaan tuotannon kehittäminen -hankkeen esittelyä
- Lapinlehmiä pääsee katsomaan jaloittelutarhassa ja navetan yläkerran tasanteelta
- Ohjattu kierros lampolassa klo 12.30 , jossa muun muassa vastasyntyneitä karitsoja
- Hoitava puutarha, ohjatut esittelykierrokset klo 13 ja klo 14
- Ponitalutusta hevostallilla
- Puutarha-alan taimimyynti (vihannekset ja mausteyrtit)
- Tilapuodissa myynnissä; täytettyjä sämpylöitä, kahvia, juomia sekä lapinlehmän maidosta tehtyä jäätelöä ja lihatuotteita ym.
- Niemisen tilan makkaran myyntipiste
- Myynnissä elintarvikkeita ja käsitöitä, mehiläisvahatuotteita, itsetehtyjä koruja, Ruonavaaran luomutilan viljatuotteita sekä ryvässipuleita ja pieni erä ryvässipuli-istukkaita