Luomuelintarviketuotannon infopäivät 23.-24.1.2024

23.01.2024 08:30 - 24.01.2024 15:15

Paikka: Ammattiopisto Lappia, (Kätkävaarantie 69, Loue).

Kenelle: Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä teamsin kautta.

Ilmoittautuminen 18.1.2024 mennessä: ritva.pesonen@lappia.fi

 

Ohjelma 23.1.2024

8.30 – 9.00   Kahvit (Hanke tarjoaa)
9.00 – 11.30   Luomuelintarviketuotannon aloittaminen. Ohjeet ja säännöt. Mistä alkuun, mistä apuja? Luomuelintarvikkeiden valvontaan hakeutuminen ja luomusuunnitelma.
11.30 – 12.15   Lounas (Omakustanteinen)
12.15 – 13.30   Alihankinta- ja vuokraustoiminta luomussa. Luomuelintarvikkeiden koostumus. Sallitut ja kielletyt tuotantopanokset
13.30 -14.00   Kahvit (Hanke tarjoaa)
14.00 – 15.15   Valmistusteknologian rajoitteet. Luomuvalmistus ruokapalveluissa.

Ohjelma 24.1.2024

8.30 – 9.00   Kahvit (Hanke tarjoaa)
9.00 – 11.30   Luomutuotteiden myynti ja markkinointi. Pakattu vai pakkaamaton tuote. Pakkausmerkinnät ja muut luomumerkinnät.
11.30 – 12.15   Lounas (Omakustanteinen)
12.15 – 13.30   Luomukeruutuotteiden käyttö luomuelintarvikkeiden valmistuksessa
13.30 – 14.00   Kahvit (Hanke tarjoaa)
14.00- 15.15   Luomutuotteiden kirjanpito. Tase, jäljitettävyys ja erilläänpito. Kirjaukset ja tarkastukset.

 

Asiantuntijana luomuelintarviketuotannon infopäivissä on pitkän kokemuksen elintarvikealalta sekä luomutuotannosta kerännyt Jaana Elo. Jaana Elo on elintarviketeknologian insinööri ja valmistunut opettajaksi Hämeenlinnan ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. Hän on toiminut tuotekehitys ja tutkimustyössä elintarviketeollisuudessa sekä Elintarvikevirastossa ja ministeriössä erilaisissa tehtävissä. Nykyisellään hän on yrittäjä KoKo palvelut Oy:ssä, tarjoten elintarvikealan ja luomutuotannon koulutusta ja neuvontaa. Hän on myös asiantuntija Luomuliitossa ja Kamparsin luomutilan emäntä.

 

Ilmoittautumisaika: 18.01.2024 00:00